Contact

Tuinarchitectuur

Iedere tuinrealisatie begint met een plan, dat de juiste synergie tussen woning en architectuur weerspiegelt. Een tuin waar je tot rust kunt komen en waar jouw wensen vertaald worden naar een samenhangend tuinplan. Een plaats waar aandacht wordt besteed aan de landschappelijke kenmerken van omgeving, aan het duurzaam materiaalgebruik en de beplanting afgestemd wordt op de gewenste stijl.

Tuinen met klasse met de nadruk op duurzaamheid en waar mens en dier zich goed voelen. Dat is waar Foris’ energie het meeste van gaat stromen.

Een tuin is een luxe, en die mag hij ook uitstralen

Werkwijze

1. Kennismaking

We starten met een gesprek en dit is vrijblijvend. We luisteren wat jouw wensen en verwachtingen zijn en proberen die in een concept te gieten.

Handig voor dit gesprek zijn:

  • Gegevens over jouw woning (oppervlakte, gelijkvloers, gevelbeeld)
  • Eventuele stedenbouwkundige voorschriften
  • Jouw tuinwensen 

2. De opmeting

Met de opmeting van de tuin komen wij ter plaatse om de tuin volledig in ons op te nemen. Wij zullen het karakter van de omgeving en de ligging in kaart brengen. Alle (hoogte)maten worden opgemeten en de nodige foto’s worden - met oog voor de GDPR-wetgeving - gemaakt. Indien van toepassing nemen we ook bodemstalen.

3. Het voorontwerp

In deze fase wordt het eerste ontwerp voorgelegd en daarnaast wordt het basisconcept van de tuin duidelijk uitgelegd middels 2D plan en mogelijk volledig in 3D uitgewerkt. Zodat u ieder detail van uw toekomstige tuin kunt ervaren. Samen bespreken we de vervolgstap en passen het plan aan naar wens.

4. Definitief ontwerp

Bij goedkeuring van het voorontwerp wordt dit definitief gemaakt en is het tuinontwerp klaar voor de uitvoering. Hierbij volgt het gedetailleerde ontwerp met het beplantingsplan, verlichtingsplan, afwatering en verdere uitwerkingen. Daarbij hoort ook de meetstaat en de plantenlijst.

5. De aanleg

Voor de aanleg werken wij samen met verschillende hoveniers in de regio. Wij helpen jou met het maken van de keuze en het leggen van contact. Wij blijven graag betrokken bij jouw project, zodat het idee op de juiste manier wordt uitgevoerd. Ga je zelf aan de slag met jouw ontwerp? Dat kan natuurlijk ook!

6. Opvolging en na-service

Omdat wij persoonlijk contact belangrijk vinden, kan je als klant altijd online terecht voor het stellen van eventuele vragen over het onderhoud. Het is voor ons van belang dat het bedachte tuinconcept op een juiste manier beheerd wordt om het gewenste afgewerkte beeld te kunnen garanderen.

Een tuin is een beleving, en die willen wij graag visueel meegeven al vanaf het eerste tuinontwerp

Onze samenwerking

Het persoonlijke contact tussen klant en tuinarchitect is voor ons opzet erg belangrijk. Om tot de juiste tuinontwerpkeuzes te komen, willen we de klant optimaal betrekken bij het tot stand komen van een tuinplan. Daarvoor begeleiden we het liefste onze klanten van het ontwerp tot de tuinrealisatie. Of dit nu gebeurt door een onderaannemer of door de zelfbouwer. Wij werken onafhankelijk als tuinarchitect, wat betekent dat je vrij bent om een zelf een tuinaannemer te kiezen. We blijven wél graag betrokken, zodat het tuinontwerp op de juiste manier vertaald wordt in een duurzame tuinrealisatie.

Contacteer ons

Producten en diensten

Wij kunnen ingeschakeld worden voor het maken van jouw tuinontwerp van moderne tuinen tot landelijke en ecologische tuinen tot de uitvoerbegeleiding en het beheer. Vind je het leuk om zelf jouw tuin te ontwerpen onder begeleiding?

Zie hiervoor onze workshops
facebook-squareinstagram