Contact

Tuinarchitectuur

Iedere tuinrealisatie begint met een plan. Een tuinplan dat de juiste synergie tussen woning en tuinarchitectuur weerspiegelt. Een tuin waar je tot rust kunt komen en waar de wensen vertaalt worden binnen een samenhangend tuinplan. Een tuin waar aandacht wordt besteed aan de landschappelijke kenmerken van omgeving tot aan het duurzaam materiaalgebruik en afgestemde beplanting binnen de gewenste tuinstijl. Tuinen met klasse en allure, en het liefste op een duurzame en bewuste manier voor mens en dier. Dat is waar onze energie het meeste van gaat stromen.
Een tuin is een luxe, en dat mag het ook uitstralen.

Werkwijze

1. Kennismaking

Dit gesprek is een vrijblijvend gesprek. We leren elkaar kennen, we luisteren wat uw wensen en eisen zijn en kijken of er een klik is voor een verdere samenwerking.

Handig voor dit gesprek:

  • Gegevens over uw woning (oppervlakte, gelijkvloers, gevelbeeld)
  • Eventuele stedenbouwkundige voorschriften
  • Uw tuinwensen

2. De opmeting

Met de opmeting van de tuin komen wij ter plaatse om de tuin volledig tot ons te nemen. Wij ervaren de sfeer en zien de karakteristieken van de omgeving en de ligging. Alle (hoogte)maten worden opgemeten, en foto’s worden gemaakt. Indien van toepassing nemen we ook bodemstalen.

3. Het voorontwerp

In deze fase wordt het eerste ontwerp voorgelegd en wordt het basisconcept van de tuin uitgelegd en bespreken we samen de vervolgstap.

4. Definitief ontwerp

Bij goedkeuring van het voorontwerp wordt dit definitief gemaakt en is het klaar voor de uitvoer. Hierbij volgt het gedetailleerde ontwerp met het beplantingsplan en verlichtingsplan. Daarbij hoort ook de meetstaat.

5. De aanleg

Voor de aanleg werken wij samen met verschillende hoveniers in de regio. Wij helpen u met het maken van de keuze en het leggen van contact. Wij blijven graag in contact met uw project, zodat het idee op de juiste manier wordt uitgevoerd. Gaat u zelf aan de slag met uw ontwerp? Dat kan natuurlijk ook!

6. Opvolging en na-service

Omdat wij persoonlijk contact belangrijk vinden kunt u als klant altijd vrijblijvend online terecht voor het stellen van eventuele vragen over het onderhoud. Zodat het bedachte tuinconcept op de juiste manier beheerd wordt om het gewenste eindbeeld te kunnen garanderen.

Een tuin is een beleving, en dat willen wij graag visueel meegeven al vanaf het eerste tuinontwerp

Onze samenwerking

Persoonlijk contact tussen klant en ons als tuinarchitect is voor ons erg belangrijk. Om tot de juiste tuinontwerp keuzes te komen willen we de klant optimaal betrekken binnen tuinplannen. Daarvoor begeleiden we het liefste onze klanten van het ontwerp tot de tuinrealisatie. Of dit nu gebeurt door een onderaannemer of door de zelfbouwer. We blijven graag betrokken.

Wij werken onafhankelijk als tuinarchitect, wat betekent dat onze klanten vrij zijn om te kiezen voor welke tuinaannemer ze kiezen. We blijven wél graag in vrijblijvend contact als dat gewenst is, zodat het tuinontwerp op de juiste manier vertaald wordt in een tuinrealisatie.

Contacteer ons

Producten en diensten

Wij kunnen ingeschakeld worden voor het maken van uw tuinontwerp van moderne tuinen tot landelijke en ecologische tuinen, met de mogelijkheid van ontwerp tot uitvoerbegeleiding en beheer.

Vind u het leuk om zelf uw tuin te ontwerpen onder begeleiding?

Bekijk onze workshops
facebook-squareinstagram