Contact

Tuinblog

Werken met polybeton

Polybeton is een product dat steeds meer in de tuinbranche wordt toegepast. Doordat er nauwelijks voegen zijn is het makkelijk in onderhoud en geeft het een strakke en  verzorgde uitstraling. Er zijn eindeloze vormen mee te maken, waarbij binnen het ontwerp veel mogelijk is. Ook in combinatie met andere stoere elementen zoals kasseien geven ze in plaats van een klassiek beeld, een zeer modern beeld. Juist door polybeton in structuur met grove materialen af te wisselen.

Belangrijk bij het ontwerp en de uitvoer is het afschot van het polybeton. Wanneer minder dan 2% afschot is kan op oneffenheden water blijven staan, waar alggroei ontstaat en spiegelglad wordt. En visueel als zeer storend wordt ervaren in een moderne tuin. Zorg op het einde van het terras voor een homeline of acodrain om het water af te voeren. Het liefste naar een regenwaterput om het water te kunnen bergen en te gebruiken in de warme zomers.

 Hou vooral ook zeker rekening met kabelbuizen of wachtbuizen die al op voorhand onder de polybeton kunnen worden gelegd. Zodat ook in de toekomst er altijd een extra kabel of aansluiting kan worden voorzien, zonder de polybeton op te moeten breken.

Kortom; polybeton is een meerwaarde voor de tuinsector, mits op de juiste wijze ontworpen en uitgevoerd!

facebook-squareinstagram