Aan de waterkant - Lommel

De tuin is gelegen aan een recreatieverblijf op de grens tussen de stad en het landschap. De tuin heeft een parkachtige setting van solitaire bomen in gazon en grote plantvakken. In contrast met de strakke belijning van de verharding is de beplanting weelderig. Dit levert een spannend beeld op en het verzacht de overgang tot het landschap. Aan het verblijf is een vlonder van proportie gekoppeld, die over het water heen steekt, waardoor de connectie met het water en de tuin optimaal is.

keyboard_arrow_left
keyboard_arrow_right

Duurzame en klimaatbestendige parktuin voor deze Franse villa.

Binnen het project is gebruik gemaakt van duurzame en lokale materialen. Het regenwater is afgescheiden en wordt gebufferd in de natuurlijke vijver. Voor de beplanting is er gebruik gemaakt van verrijkte inheemse zaaimengsels en prairiebeplanting. Middels grote organisch gesnoeide gemengde hagen krijgt het domein het allure dat het verdient. Esthetiek en functionaliteit worden optimaal geïntegreerd, waardoor het goed vertoeven is voor zowel mens als voor de inheemse flora en fauna.

Landelijke tuin krijgt nieuwe beplantingsupdate

Deze landelijke woning had een klassieke tuin met zeer veel onderhoud. De vraag voor een onderhoudsvriendelijke tuin was het belangrijkste, maar wel op een groene manier! Dit is gebeurd door beplantingen op elkaar te laten aansluiten, om zo een gesloten border te creeëren. Bloemen en heesters zijn herbruikt als solitairen of vermengd in een onderhoudsvriendelijke vakbeplanting. Om deze tuin te updaten naar een onderhoudsvriendelijker en een meer modern-landelijk karakter.

Moderne tuin met een landschappelijke overgang

Bij deze moderne woning gelegen op de overgang met het landschap was het vraagstuk om een integraal en samenhangend geheel te ontwerpen. Passend bij zowel het moderne karakter van de woning en het landschap. Zichtlijnen, inheemse bomen en moderne materialen zijn hiervoor ingezet. De woning wordt zowel van de buitenkant als het interieur met de juiste synergie weerspiegeld in de tuin.

Modern- landelijke tuin

Deze modern- landelijke kangoeroe woning met een bestaande tuin had de opgave om een nieuwe woning met tuin te integreren met de bestaande woning in een moderner jasje. Om de 2 woningen apart van elkaar te accentueren is gebruik gemaakt van elk een eigen portaal en oprit. Met een onderscheid in organisch en strakke verharding. Deze afzonderlijke elementen worden verbonden en geïntegreerd door middel van eenduidige beplanting en materiaalgebruik binnen het totaalconcept.

Ecologische villatuin

Het strakke karakter van deze woning wordt in de tuin doorgetrokken. De verhardingen vallen als het ware in elkaar en versterken de architectuur. Om het geheel meer spanning en speelsheid te geven is er gebruik gemaakt van prairiebeplanting, die de tuin aantrekkelijk maakt voor de fauna. Esthetische en functionele aspecten worden gecombineerd om van de tuin een optimale beleving te maken. Duurzaam materiaalgebruik is toegepast voor het poolhouse en voor de verharding, liefde voor lokale producten. Onderhoudsvriendelijke en ecologische oplossing, net als de bio zwemvijver! Waterberging vindt plaats in de strakke vijverpartij met een overloopsysteem.

Midcentury bungalow - Bolderberg

Deze tuin is gebaseerd op de stijl en periode van de bouw van de woning in de jaren 70. Het moderne en strakke karakter loopt door in de belijning van de tuin. Er zijn 3 verschillende tuinkamers met elk een eigen sfeer. Het materiaalgebruik loopt in de gehele tuin door en is beperkt tot een minimum, om eenheid te creëren in de tuin en het ontwerp stevig en sober neer te zetten. De flagstones passen perfect binnen het concept en bij het tijdsbeeld, maar dan in een modern en hedendaags ''jasje''.

Pastorietuin - Beringen

De stijl van de pastoriewoning is in de tuin doorgetrokken. Een formele padenstructuur met een stevig groene aanzet geven de tuin ‘body’. Binnen dit grit wisselen verschillende structuren van snoeivormen en weelderige beplanting elkaar af. Ieder seizoen veranderd de beleving en is er weer iets nieuws te ontdekken.

Souterraintuin - Brussel

Het tuinontwerp heeft de bestaande tuin een samenhangend geheel gecreëerd en de relatie van binnen en buiten versterkt. Het moderne interieur weerspiegelt zich buiten in de tuin middels een modern waterelement. Door de harde materialen te combineren met hout ontstaat er een aangenaam contrast. De beplanting heeft een mediterraanse invloed en geeft een serene rust door blauw- en grijstinten die elkaar afwisselen en de tuin optisch vergroten.

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x